Consument gul voor hulp aan de weidevogel

REGIO Onder de noemer “Maak de natuur van het Noorden blij, help de weidevogel en de bij” hield Poiesz supermarkten een consumentenactie waarbij 10 cent van elke verkochte donatieaanbieding aan het Weide Weelde Fonds is gedoneerd.

Het Weide Weelde Fonds werkt samen met de Vogelbescherming en zet zich in voor de verbetering van de leefomstandigheden voor de weidevogels en nuttige insecten zoals de bij. Overigens gaat er al sinds jaar en dag van elke verkochte verpakking van Weide Weelde Boerenzuivel 2 eurocent naar dit fonds.

Vuilwaterpomp

Via dit fonds worden jaarlijks tal van vogel- en natuurvriendelijke projecten gerealiseerd, waaronder deze keer ook de aanschaf van een vuilwaterpomp om soelaas voor de vogels te bieden in het te droge voorjaar. De uitreiking van de ‘donatiecheque’ van Poiesz aan het Weide Weelde Fonds vond plaats bij Weide Weelde boer Anco Heida. Samen met zijn vrouw combineren zij gepassioneerd boeren met landschapsbeheer.

Het totaalbedrag van de consumentenactie bij Poiesz was nóg hoger dan vorig jaar, namelijk € 57.158,17. Hiervan zullen binnenkort tal van projecten in het Noorden gerealiseerd worden om boeren te helpen hun weides aantrekkelijker te maken voor weidevogels, bijen en diverse andere insecten. Meer informatie hierover is te vinden op: weideweeldefonds.nl