Boelenslaan blij met speeltuin

BOELENSLAAN - De aanloop er naar toe was wat ongebruikelijk, maar het initiatief van bewoners van de ‘Loane’ heeft wel een nieuwe speeltuin opgeleverd.

De successtory is begonnen met een schommel die buurtbewoners op gemeenterrein in een boom hadden gehangen. Op last van de gemeente moest deze verwijderd worden, dit in verband met aansprakelijkheid. Samen met de gemeente is vervolgens een plan opgezet om een nieuwe speeltuin aan te leggen, maar dan een stukje verderop. In samenwerking met gemeente, Plaatselijk Belang en Kearn is het proces gestart.

Schommelnest

Er moest veel geld op tafel komen om een kabelbaan en een schommelnest naar Boelenslaan te halen. Plaatselijke ondernemers hebben een goede bijdrage geleverd. Ook de kinderen van Boelenslaan zijn actief bezig geweest met de inzameling van lege flessen. Stichtingen en fondsen zijn aangeschreven om al het geld bij elkaar te krijgen, te weten het Durk Pultrum Fonds, Stichting Spavo Fonds, Jantje Beton en het Old Burger Weeshuis.

Ook de gmeente Achtkarspelen en de provincie Fryslân hebben dit initiatief enorm gesteund en zo kon dinsdag 7 juli een feestje gevierd worden tijdens de opening van het nieuwe mooie speelterrein midden in het dorp.

(Eigen foto’s.)