VAKwerk Burgum: eind in zicht

BURGUM Drie zussen, Hanneke en Tineke Brugman en Joke Ket uit Hurdegaryp, hebben VAKwerk Burgum opgezet in navolging van VAKwerk Dokkum. Dit loopt echter in oktober af en de vrouwen hopen nu vurig op een vervolg.

Doel van de zussen is om leegstaande panden in te richten met Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig werk. „Wij zorgen ervoor dat de stoepen geveegd en de ramen gesopt zijn. Geen hangvolk om de deur, geen vernieling en vervuiling. Bovendien kan een toekomstige koper/huurder in alle rust rondkijken wat voor mogelijkheden er zijn. VAKwerk verwijst eventuele koper/huurder door naar de makelaar of eigenaar van het pand”, laten ze weten.

Profijt

„Ook de omliggende panden hebben profijt als er geen leegstand is. Op dit moment kunt u ons vinden aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3 in Burgum. Dit is het tweede pand dat wij op deze wijze met Verrassend Ambachtelijke Kunst vullen. Iedere twee maanden krijgen kunstenaars en ambachtslieden (VAKwerkers) de kans om hun werk te exposeren. Wij als drie zussen exposeren altijd onder de naam DUZZZ met stenen beelden, net als Joke Ket met haar schilderijen.”

De zussen willen het publiek op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een grote diversiteit aan kunst/ambacht en kunstzinnigheden. Vrij rond kijken zonder dadelijk de portemonnee te trekken, voor een klein bedrag is al iets bijzonders verkrijgbaar, kunstenaars/ambachtslieden zijn soms aan het werk en publiek kan met vragen over het geëxposeerde werk terecht bij één van de VAKwerkers.

Voortzetten

„Helaas komt nu de einddatum in zicht en gaan we half oktober uit het pand. Vakwerk Burgum heeft kunstenaars, publiek en de initiatiefnemers veel gebracht.”, klinkt het met spijt. Maar de dames geven niet op. „We willen dit graag blijven voortzetten en zijn op zoek naar een leegstaand pand waar we opnieuw met onze ziel en zaligheid en die van de kunstenaars een tijdelijke kunstzinnige pracht kunnen laten zien.”

De nieuwe en laatste expositie in de Tjsibbe Geartsstrjitte is van 5 juli t/m 30 september. Vakwerk is open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13 – 17 uur. Tevens op afspraak. Vakwerk Burgum bestaat uit Anne van Dalen - installatie Postkantoor, Anneke de Vries, Brenda van der Zee, Joke Ket, Madelief Buisman - schilderijen, Anna Akke Fopma, DUZZZ- beelden in steen, Corry Storm, Minny van der Vlugt – keramiek, Jacintha van Beveren - fotofusion, Joke van Lier - glas, Maaike Buisman - porselein, Wanja Meijer – vilt. Meer info, ook over eventuele beschikbare ruimte: vakwerkburgum@gmail.com en naar hannekebrugman@chello.n