Nieuwe simmerútstalling ‘Hoop’ in Eastermar

EASTERMAR Sinds zondag is in galerie Koopmans de nieuwe simmerútstalling ‘Hoop’ open. Zonder officiële opening, maar wel met mooi werk om kunstliefhebbers weer te laten genieten.

Terwijl de lockdown Nederland op de pauzestand zette ging de natuur door in alle pracht en praal. Dit is te zien in de kleurrijke en sfeervolle doeken van Gosse Koopmans en de prachtige bronzen en cortenstalen beelden van Hans Jouta. Ook zijn er werken van Klaas Koopmans te zien als voorproef van de grote overzichtstentoonstelling met boekpresentatie die op 7 november start in Museum Drachten, Tresoar in Leeuwarden en Museum dr. Guislain in Gent (België).

Van juni t/m december zijn de grote panorama’s te zien van Gosse Koopmans in Museum Martena in Franeker. Ook is er een panorama te zien in de galerie te Eastermar. Het kunstboek over leven en werk van Gosse Koopmans wordt doorgeschoven naar 2021. Wel is de nieuwe verjaardagskalender en kaarten met de werken van Gosse, uitgegeven door Bekking & Blitz, bij Hoop te verkrijgen.

Verder in de galerie: nieuw keramiek van Nel Rood, Annet Hamster, Tiety Koonstra en Tjabel Klok. En het nieuwe meubilair voor binnen en buiten bij Meubelmakerij Wester. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak, telefoon 06 53 72 77 93.