Zomerchallenge DLTC trekt liefhebbers

DRACHTEN Voor de inmiddels derde keer houdt tennisvereniging DLTC Drachten de Zomer Challenge.

De challenge biedt geïnteresseerden voor een leuke prijs een compact lidmaatschap van 3 maanden, inclusief 3 tennislessen en deelname aan de clubkampioenschappen. Bovendien is tennis heel geschikt voor deze corona-tijd, omdat je makkelijk 1,5 meter afstand kunt houden. Dit jaar namen ruim 30 mensen deze ‘uitdaging’ aan. Dat is een prima resultaat.

Inmiddels is te zien deze nieuwe leden al volop tennissen. Hun beweegredenen zijn verschillend. Het blijkt dat een aantal niet onbekend is met de tennissport. Zo hebben sommigen al eens Maak Kennis met Tennis gevolgd, maar zijn er om verschillende redenen niet verder mee doorgegaan. De Challenge bleek een mooie gelegenheid om de draad weer op te pakken.

Weggezakt

Een ander (ook al eerder getennist) vindt het gewoon een goede aanbieding, ook vanwege de lessen die erbij horen. “Mijn techniek is wel een beetje weggezakt; nu kan ik dat mooi weer even wat ophalen”. Weer een ander geeft aan dat zijn twee kinderen tennissen, en zijn vrouw inmiddels ook, dus hij kon niet achterblijven. “En het is een sport voor alle leeftijden, dus je kunt het lang doen”. Eentje is al heel fanatiek: ‘Ik ga volgend jaar voor de competitie”.

De deelnemers hebben inmiddels de smaak te pakken van tennis en slaan regelmatig een balletje. DLTC hoopt met deze actie het aantal leden van de vereniging te vergroten. Tennis is al lang niet meer alleen een zomersport; ook ’s winters wordt bij DLTC getennist. Buiten op de kunstgrasbanen en binnen in de tennishal.