Tijdelijk pop-up restaurant in Kommissiehuys

NIJEGA In Nijega is dit weekend in ‘t Kommissiehuys het nieuwe pop-up restaurant Lekker Dichtbij geopend. Een initiatief van Jouke Piet Drijfhout en Josja Haagsma.

Beiden hebben als zzp’ers een moeilijke coronatijd achter de rug, maar spelen met culinaire creativiteit in op de kansen die nu ontstaan door de versoepeling van de maatregelen. Jouke-Piet Drijfhout en Josja Haagsma (voor intimi de 2J’s) delen een bijzondere passie voor duurzame en lokale producten. De gemeente Smallingerland gaf groen licht aan deze twee jonge enthousiaste ondernemers uit het dorp om in het leegstaande restaurant in Nijega een pop-up restaurant te openen. Het is maar tijdelijk dat hier weer heerlijk wordt gekookt: wie in de maanden juli en augustus als toerist of als Friese thuisblijver wil genieten van lekkers van dichtbij, moet er dus snel bij zijn. Er is keus uit 3, 4, 5 of 6 gangen, maar reserveren moet wel.

Beide horecakanjers hebben hun sporen in de culinaire wereld reeds verdiend. Jouke-Piet Drijfhout is eigenaar van “Jouke kookt” en verzorgt exclusieve huiskamerdiners, heeft een eigen foodtruck en was chef-kok bij diverse topzaken in heel Nederland. Josja Haagsma werd in 2019 Europees kampioene in het slagersvak en werkt parttime bij slagerij Biesma in Opeinde. Ook verzorgt zij catering en barbecue-workshops. Daarnaast schrijft ze blogs en recepten, die geregeld in diverse kooktijdschriften opduiken.

Bij duurzame gerechten hoort een duurzame inrichting van het restaurant. Er is gekozen om het pand in te richten met alleen gebruikte materialen. De initiatiefnemers hopen een succes te maken van het pop-up restaurant en verwelkomen de gasten graag in de maanden juli en augustus, met koffie en iets lekkers, een lunch en/of een diner. Meer info: telefoon 06-14917833.