Oosten en Teekens: ‘We zijn er klaar voor’

BEETSTERZWAAG Met opnieuw een test op het Formule 1-circuit van Zandvoort bereidden coureurs Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag zich onlangs voor op de start van het nieuwe seizoen.

De twee boezemvrienden komen ook dit jaar uit in de Mazda MX-5 Cup. Als de voortekenen van niet bedriegen, gaan zij een mooi seizoen tegemoet. Voor Milan en Maxime was het de vierde test in hun Mazda sinds de circuits weer open zijn na corona. Hun eerste test was op 27 mei, daarna testten de twee in Spanje ook op de circuits van Ascari en Almería.

De sessies zorgden ervoor dat de twee snelheidsduivels inmiddels met het nodige zelfvertrouwen vooruit kunnen kijken naar de start van het uitgestelde seizoen. De rondetijden waren goed en dat was uiteraard een fijne bevestiging met het oog op de eerste twee races die van 7 tot en met 9 augustus op het circuit van Zolder worden gehouden. “Ik hoop dat ik vooraan mee kan rijden”, zei de pas zeventienjarige Milan. “Ik wil kunnen meestrijden om het kampioenschap. Vorig jaar was de snelheid al wel goed, maar had ik niet genoeg geluk.

Getraind

Voor de nog piepjonge autocoureur Maxime (16) was de coronatijd niet altijd even leuk, maar ook hij heeft veel getraind. “Ik wil zo goed mogelijk voorbereid aan het seizoen beginnen. We hebben in de afgelopen tests goed naar de setup van de auto kunnen kijken. We hebben mooie ervaring opgedaan. Het seizoen komt nu steeds meer op gang.”

Aan zijn vorm zal succes niet liggen. De tests gingen goed en dat heeft veel te maken met de manier waarop de snelle Fries zich tijdens de coronamaanden fit heeft gehouden. “Ik heb heel veel fysieke trainingen gedaan en concentratie-oefeningen. En ik heb heel, heel, heel veel simulator gereden. Omdat we moesten binnenblijven heb ik zowat dag en nacht in de sim gezeten. Ik denk dat het met de snelheid best goed zit”, zegt hij bescheiden. “Laat het seizoen maar beginnen. Wij zijn er klaar voor!”