Botendoop bij De Dragt

DE WILGEN Het is nu eindelijk zover dat roeien bij Roeivereniging De Dragt weer kan. Door alle maatregelen heeft alles praktrisch stilgelegen.

De aanschaf van nieuwe boten is echter wel gewoon doorgegaan. Er is een boot aangeschaft met subsidie van het Mienskipsfûns en de Rabobank. Deze wordt zaterdag 4 juli om 11.30 uur gedoopt op het vlot bij de roeivereniging op het Gaasterdjip 1 in De Wilgen. Het vaartuig is bedoeld voor het Fifty-Fitprogramma, om nieuwe 50-plussers voor de roeisport te interesseren en oudere leden zo lang mogelijk actief bij de vereniging te betrekken.

In januari 2019 heeft De Dragt een aantal fondsen haar programma voorgelegd en daarop hebben het Iepen Mienskipsfûns Fryslân en Rabobank Drachten Oost positief gereageerd. Van het Iepen Mienskipsfûns hebben de roeiers € 7900 en van de Rabobank Oost € 2500 ontvangen.

De boot lag al een tijdje te wachten, maar kan nu eindelijk gedoopt worden. Het Fifty-Fitprogramma is inmiddels een succes en voldoet aan de verwachtingen. Er wordt geroeid in stabiele boten met ervaren stuurlieden. Het plezier van bewegen, genieten van de mooie natuur en de gezelligheid onderling staan voorop. Elke dinsdagochtend wordt met een groeiend aantal leden geroeid. Ook bij slecht weer komen de roeiers bijeen, trainen op de ergometers en drinken gezamenlijk koffie. Voor meer informatie, zie www.dedragt.nl of mail naar: rvdedragt@gmail.com