Ziekteverzuim stijgt bij KwadrantGroep in Drachten

Het ziekteverzuim is vorig jaar met 15 procent toegenomen bij de KwadrantGroep in Drachten. Met preventie wil de ouderenzorgverlener dit te lijf gaan.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat dinsdag is gepubliceerd. Het ziekteverzuim onder de 6990 medewerkers (goed voor bijna 3000 voltijdsbanen) lag vorig jaar op 6,7 procent, ten opzichte van 2018 van 5,8 procent in 2018.

Het verzuim neemt volgens de KwadrantGroep in de hele sector ‘verpleging, verzorging en thuiszorg’ toe, maar ligt nog wel onder het landelijke gemiddelde. Om het verzuim een halt toe te roepen wordt er ingezet op preventie en op de bevlogenheid van de medewerkers. Met behulp van subsidie is er aan de Hanzehogeschool een onderzoek gestart naar ‘duurzamere inzetbaarheid’ van de medewerkers. De koepels Noorderbreedte en Patyna doen hier ook aan mee.

De KwadrantGroep hield vorig jaar 1,1 miljoen euro over op een omzet van bijna 209 miljoen euro. De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn nog niet bekend. De Friese thuis- en ouderenzorgkoepel met bijna 15.000 cliënten vertrouwt erop dat het ministerie van VWS de extra kosten compenseert en dat ook dit jaar met een positief resultaat kan worden afgesloten.