Kunstpost Verzendstation - Bericht uit Burgum

BURGUM Anne van Dalen maakt graag het verschil. Deze kunstenares komt op 1 juli met een bijzonder intitiatief: ze opent dan de deuren van een buitengewoon postkantoor.

Dit Kunstpost Verzendstation is onderdeel van de zomerexpositie van Vakwerk Burgum. Aan het loket zijn kaarten verkrijgbaar die door Van Dalen voorzien zijn van een tekening of een collage. Deze kunstkaarten worden verstuurd in een bijzondere envelop met opvallende postzegel en krijgen het stempel 'bericht uit Burgum'.

Dit idee is ontstaan toen de kunstenares, die de afgelopen maanden al honderden kaarten verstuurde, erkte hoe blij mensen zijn als ze een persoonlijke kaart ontvangen: "We zijn een beetje vergeten hoe fijn het is échte post te krijgen. Zeker nu we elkaar niet altijd kunnen zien." Vrolijk voegt ze eraan toe: "Dit geeft mij de kans om postkantoortje te spelen."

Het loket heeft dezelfde openingstijden als de expositie. Vanaf 1 juli tot 30 september op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. Vakwerk Burgum is te vinden in het leukste winkelstraatje van Burgum, Tsjibbe Geartsstrjitte 3. Voorbeelden van kaarten zijn te zien op annevandalen.nl.