Kunstwerk Joop Sipma in gemeentehuis

DRACHTEN In het gemeentehuis is onlangs een nieuw kunstwerk van Joop Sipma in de centrale hal van het gemeentehuis geplaatst. Wethouder Marjan Sijperda onthulde het kunstwerk.

Drachtster kunstenaar Joop Sipma heeft dit prachtig vrouwenbeen van natuursteen speciaal voor de gemeente Smallingerland gemaakt. Joop Sipma: "Ik heb bewondering voor de vrouw die zichzelf wil blijven ondanks dat de westerse maatschappij een onrealistisch schoonheidsideaal voorschrijft. Mijn beelden zijn dan ook een uiting hiervan voor deze vrouwen. Inspiratie haal ik uit m'n omgeving en mijn vrouw is mijn muze.

Wethouder Sijperda is zeer verheugd dat de gemeente dit kunstwerk heeft gekregen. "Joop is uniek en blijft zichzelf. Ik ben erg blij dat wij zo'n prachtig kunstwerk in onze nieuwe centrale hal kunnen plaatsen. Onze centrale hal is een hal voor iedereen! Daar hoort een spraakmakend kunstwerk bij" aldus de wethouder.

Joop heeft in totaal 70 kunstwerken gemaakt. De laatste jaren had hij zijn atelier in de Sluisfabriek in Drachten. Hij was zelf niet aanwezig bij de onthulling, omdat zijn gezondheid dat niet meer toelaat.