Remco Miedema staat te trappelen als KNVB assistent-scheidsrechter

DRACHTEN Remco Miedema - ontdekt bij de Drachtster voetbalclub ONB - heeft onlangs met goed gevolg het Talenten Traject Betaald Voetbal afgerond en is met ingang van het nieuwe seizoen officieel KNVB assistent-scheidsrechter in ondere andere de Keukenkampioen-divisie (tweede niveau van Nederland).

,,Als kleine jongen had ik al passie voor het voetbal; eerst als voetballer en later als assistent-scheidsrechter. Ik weet nog goed dat ik zes jaar geleden (toen was ik 23 jaar oud) werd gevraagd door René de Jong (trainer van het eerste elftal van ONB) of ik clubgrensrechter wilde worden bij zijn team. Ik was op dat moment al veel betrokken bij de club en twijfelde dan ook geen moment. Uiteindelijk kwam ik er na een jaar achter dat ik hier meer mee wilde doen, maar dat ik clubgrensrechter zijn toch wel lastig vond. Je bent onderdeel van twee teams: het elftal waar je een band mee hebt en met de arbitrage”, vertelt de Drachtster.

„Ik weet nog goed dat ik op een dag langs de lijn stond te kijken naar een wedstrijd van ONB 1. Mijn telefoon ging; ‘Goedemiddag Remco, je spreekt met werkgroep Noord van de KNVB. We hebben jou een aantal wedstrijden zien assisteren bij ONB en vroegen ons af of je interesse hebt om een cursus assistent-scheidsrechter te volgen onder leiding van Adriaan Inia’. Dit was voor mij het begin van een hobby/carrière die ik tot op de dag van vandaag nog steeds beoefen en ik hoop dat ik dit nog vele jaren mag doen’’, vertelt Remco.

Rijperkerk

Zijn eerste officiële wedstrijd voor de KNVB, was een wedstrijd in de nacompetitie tussen VV Rijperkerk en Minnertsga. Dit ging om een promotie/degradatie naar de derde klasse. Remco had het zich niet voor kunnen stellen dat hij uiteindelijk zou mogen assisteren in de hoofdklasse, de derde divisie, de tweede divisie en daarna het eerste hoogtepunt: ,, Ik mocht naar het Internationale toernooi O16 jaar in Portugal. Hier waren onder andere Nederland, Duitsland en Portugal actief. Dit gaf mij zoveel vertrouwen in mezelf.”

„Het was elke week hard trainen, zowel bij ONB als bij Bewegingscentrum Drachten (BCD). Met veel plezier trainen, er van genieten en jezelf blijven: dat waren de woorden van mijn coach Thijs Rozeboom die altijd achter mij stond. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede hoogtepunt op 15 februari 2019, toen ik mijn debuut maakte in de Keuken Kampioen- divisie bij Top Oss – Telstar. Mijn eerste wedstrijd in een stadion met redelijk wat publiek waar ik kon proeven van de professionele sfeer. Weer kreeg ik een enorme boost om er nog meer uit te halen, want ik ben van mening dat je altijd meer uit jezelf kunt halen’’, voegt Remco enthousiast toe.

En na reeds zeven wedstrijden in het betaald voetbal kwam zijn uiteindelijke doel zicht: het behalen van van de promotie naar de Masterclass Betaald Voetbal. Dit betekent dat hij met ingang van komend seizoen actief zal zijn als assistent-scheidsrechter in de tweede divisie, Keuken Kampioen-divisie, Eredivisie onder 21 jaar en ook de opleiding als AVAR (video-assistent) mag gaan volgen. Een nieuwe uitdaging , weer een boost en het vat zit nog lang niet vol. Dus hij hoopt nog veel van zichzelf te kunnen laten zien en tevens ook de jeugd en volwassen te laten inzien dat met sport veel te bereiken is.