Zwembad De Delte in Gorredijk blijft seizoen 2020 gesloten

GORREDIJK - Stichting De Delte is tot de conclusie gekomen dat het risico ,,onverantwoord groot" is als het zwembad dit seizoen opengaat. Het zwembad zal daarom gesloten blijven.

,,In deze bijzondere coronatijd hebben wij de afgelopen weken ons best gedaan invulling te geven aan een aangepast zwemseizoen. Er is gestoeid met protocollen en andere regels. We waren tot de conclusie gekomen dat we het in praktische zin konden invullen. De regels hebben echter ook grote gevolgen voor de capaciteit in en om het water en daarmee voor de exploitatie", laat Stichting De Delte weten.

,,Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de risico’s in de exploitatie op voorhand onvoldoende konden worden afgedekt. Onze financiële positie en daarmee de toekomst van het zwembad kwam in de knel. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het risico onverantwoord groot is."

De stichting nam dit besluit met ,,pijn in het hart". ,,Als het aan ons ligt, treffen we elkaar in 2021 weer aan de randen van ons bijzondere zwembad."