Kyra de Boer wint bij STAR award

DRACHTEN Kyra de Boer - Pace uit Heerenveen is winnaar geworden bij de STAR Awards van het ROC Friese Poort, vestiging Drachten.

Groot feest donderdagmiddag in de studio van ROC Friese Poort in Drachten. Daar maakte presentatrice Pip Pellens de winnaars van de STAR Awards 2020 bekend. STAR Awards is de jaarlijkse verkiezing van ROC Friese Poort voor uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven. ROC Friese Poort organiseert normaal gesproken de STAR Awards in een afgeladen schouwburg, dit jaar is gekozen voor een online show. De afgelopen weken kon er gestemd worden op alle finalisten en deze uitslag bepaalde samen met het juryoordeel de winnaar.

Bijzonder verhaal

Kyra de Boer - Pace uit Heerenveen was een van de drie winnaars in de categorie ‘Student met een bijzonder verhaal’. Kyra was niet aanwezig in Drachten maar belde live in met presentatrice Pip Pellens. In 2017 heeft Kyra zich aangemeld voor de opleiding Art en Design. Niets bijzonders zou je zeggen. Voor Kyra was dit echter een hele belangrijke en moedige stap. Kyra komt namelijk vanuit de participatiewet. Dit houdt in dat zij jaren heeft (rond) gezworven en door middel van de participatiewet werkt aan haar terugkeer in de maatschappij.

Als je na een vervelende periode ineens weer in de schoolbanken terecht komt, gaat studeren niet vanzelf. Achterstanden Kyra liep achterstanden op en er is zelfs sprake geweest dat ze zou stoppen met de opleiding. Dankzij haar onbeteugelde doorzettingsvermogen is het nu zelfs mogelijk dat ze versneld gaat diplomeren.

Serieus

Door haar inspanningen en de moeilijkheid die zij op meerdere vlakken heeft ervaren, is ze uitgegroeid tot een serieuze jonge professional die het gaat redden in zowel de maatschappij als in het werkveld. Haar werk voor de Creatieve Industrie wordt gebruikt tijdens Open Dagen en andere voorlichtingsmomenten.

Samenwerking De STAR Awards is een jaarlijks terugkerende samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen. Studenten van Podium- en Evenemententechniek regelen alles voor het licht en geluid en de studenten van Audiovisuele Producties fungeren als productieleiders van de show. Dit jaar was Karin Tienstra, studente Mediaredactiemedewerker de side-kick van Pip Pellens en zij interviewde alle finalisten in de green room. Sabrii Texeira, rapper en studente beveiliging van vestiging Emmeloord gaf een optreden. De volledige uitzending is terug te kijken via: https://www.youtube.com/user/rocfriesepoort1

Finalisten

De overige finalisten van ROC Friese Poort (vestiging Drachten) die meedongen in de verkiezing van de STAR Awards 2020 waren:

Docent van het jaar: Nel- An Gaasbeek en Uitstekend Project: Jordan van der Maas, documentaire: Leven in het Veen. Klas Horeca en Hospitality Management, 24 uur koken voor het goede doel.

STAR Awards 2020

Restaurant t’ Havenmantsje – Beste stagebedrijf /begeleider van het Jaar, vestiging Sneek; Ron Stienstra en Hidde Oebeles – Uitstekend Project, vestiging Sneek; Naomi Bisschop - Ambassadeur van het jaar, vestiging Leeuwarden; Nancy de With - Docent van het jaar, vestiging Leeuwarden; Daisy Groen en Robel Haileab Gebreamlak, Bijzonder Verhaal, resp. vestiging Emmeloord/Urk en Leeuwarden.

De winnaars in de categorie ‘Ambassadeur van het jaar’ en ‘Docent van het jaar’ gaan door naar de landelijke verkiezingen.