Nationale Balkon Beweegdag groot succes in Drachten

DRACHTEN De eerste Nationale Balkon Beweegdag op meer dan 150 woon-zorglocaties door heel Nederland was onlangs een succes.

De sportcoaches van Sportbedrijf Drachten organiseerden samen met Iris Kroes de muziek- en beweegbingo bij een aantal woon- en zorgcentra in Drachten. “Het is geweldig om op je balkon te bewegen. Je ziet de buren allemaal meedoen en het geeft ook een gevoel van samen zijn”, aldus een van de deelnemers. Het initiatief “Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen.

Vitaal

Op een zonovergoten ochtend namen ouderen deel aan de muziek- en beweegbingo van Sportbedrijf Drachten en Iris Kroes (winnares The Voice of Holland). “Bewegen is voor veel ouderen niet meer vanzelfsprekend, maar het houdt mensen zoveel langer vitaal”, geeft sportcoach Berber Swart aan. “En het levert ontzettend veel stralende gezichten op, daar doe je het voor”, vervolgt Swart. Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=evDQufp0HGY