Kerken houden Uur van Gebed online

BOELENSLAAN/FRIESCHEPALEN - Op initiatief van de voortgezet gereformeerde kerken wordt woensdag 3 juni een uur van gebed gehouden. Ook voorgangers uit de GKV, de PKN en de Bethel zullen hun medewerking verlenen.

Het Uur van Gebed wordt opgenomen in de Vrijgemaakt Gereformeerde kerk in Frieschepalen, maar zal online te zien en te beluisteren zijn. Wij hopen dat heel veel mensen uit de wijde omgeving deze dienst zullen volgen en met ons mee zullen bidden’’, zegt domina Marga Sijtsma- van Oeveren van de vGK van Boelenslaan.

Een landelijke gebedsdag is er al geweest, jaarlijks vindt er in vele kerken een bid- en dankuur voor gewas en arbeid plaats, maar nu de Coronacrisis voortduurt en zoveel impact heeft; nu het steeds duidelijker wordt dat de gevolgen van deze pandemie voor de wereld, ons land, de kerken en gezinnen grote gevolgen zal hebben, hebben predikanten van de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland het initiatief genomen om een gezamenlijk gebedsuur te organiseren. Voorgangers van andere kerkgenootschappen hebben zich hier bij aangesloten.

Dit oecumenisch gebedsuur met een tiental medewerkenden zal woensdag 3 juni vanaf 19.00 uur live uitgezonden worden vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Frieschepalen. De dienst is te volgen op YouTube (www.gkvfrieschepalen.nl/gebedsavond) en live te beluisteren via Kerkdienstgemist.nl (GKV Frieschepalen). Het gebedsuur kan daar later ook worden teruggeluisterd.