Alle locaties ZuidOostZorg (beperkt) open voor bezoek

DRACHTEN Vanaf vandaag, donderdag 28 mei, gaan alle locaties van ZuidOostZorg weer beperkt open voor bezoek.

Dit bezoek vindt onder strikte landelijke voorwaarden plaats. ZuidOostZorg is blij dat het kabinet heeft besloten om over te gaan tot een versoepeling van de coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 19 mei maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend de bezoekregeling in verpleeg- en verzorgingshuizen onder strikte voorwaarden te versoepelen. ZuidOostZorg heeft voor donderdag 28 mei gekozen, omdat intensieve voorbereiding op alle locaties nodig is.

Bezoekregeling In de voorbereiding is er contact met alle cliënten en contactpersonen geweest om afspraken te maken en het bezoek voor te bereiden. Elke cliënt mag één bezoeker ontvangen, die wordt aangewezen door cliënt zelf. Het bezoek mag maximaal een uur duren. Bezoek kan alleen op afspraak plaatsvinden. Tijdens het bezoek houdt iedereen zich aan de geldende 1,5 meter afstand en de hygiënevoorschriften. Bezoek is alleen mogelijk als er geen klachten zijn, wanneer er dus geen sprake is van koorts, hoesten en/of benauwdheid.

Nog belangrijker om aan de regels te houden De nieuwe regeling betreft geen vrije bezoekersinloop bij de locaties van ZuidOostZorg. Het gaat hierbij om een bezoekregeling die aan strenge (landelijke) voorwaarden moet voldoen. ZuidOostZorg is blij dat het bezoek weer mag komen, maar blijft voorzichtig. De versoepeling van de maatregelen maakt het daarom nóg belangrijker om samen aan de regels te houden.