Jeugdzeilen eindelijk van start

DRACHTEN Het jeugdzeilen van Watersportvereniging (WSV) Drachten–Veenhoop is eindelijk van start gegaan.

Later dan de bedoeling was zijn de jeugdzeilers van watersportvereniging voor het eerst dit seizoen het water op gegaan. Dat is natuurlijk jammer want er was naar uitgekeken om vanuit het nieuwe clubhuis van de vereniging op tijd aan het watersportseizoen te beginnen. Maar het is nu dan toch gelukt om de kinderen te laten zeilen.

Het jeugdzeilen is wel aangepast aan de huidige ( corona) omstandigheden. Zo wordt er in plaats van op één avond met z’n allen nu in drie kleinere groepen, verdeeld over drie dagdelen, gevaren. De eerste avond was het voor de kinderen ook even wennen aan de nieuwe omstandigheden bij het nieuwe clubhuis en alle protocol afspraken die gemaakt zijn. Met wat begeleiding van het sportbedrijf zijn die protocollen opgesteld en met alle betrokkenen gecommuniceerd.

Makkelijker

“Ons nieuwe clubhuis maakt het voor ons wel makkelijker om aan alle corona verplichtingen te voldoen” zegt Simone Kampherbeek. Eén van de begeleiders van de jeugdzeilers. “Zo zijn we nu in staat om met minder instructeurs het materiaal van de vereniging in te zetten. Daarmee kunnen we ons makkelijker aan de regels houden”.

Ondanks de aangepaste regels was het plezier er niet minder om en hebben de kinderen weer genoten van de vrijheid op het water. Vanaf nu kan dat elke week.