Jeugd ONB is weer los

DRACHTEN In de afgelopen drie weken is het voetbal bij VV ONB weer opgestart en is de jeugd weer los. Om in deze tijd door te kunnen gaan met het geven van de trainingen aan de jeugd, volgt ONB dan ook de richtlijnen van het RIVM en het Corona Protocol van de KNVB op.

Er worden voor en tijdens de trainingen verschillende maatregelen toegepast. Zo mogen de ouders van de spelers niet bij de trainingen aanwezig zijn, is de kantine gesloten en wordt er strikt gelet op de hygiëne regels door de trainers. Bij ONB staan speelplezier en veiligheid voorop. De kinderen worden nog steeds getraind door dezelfde trainers . Ook wordt er 1,5 meter afstand gehouden tussen de trainers en de spelers, dit vanwege de hygiëne maatregelen. De ballen worden voor en na elke training en per team gedesinfecteerd. .

“Het is heel erg wennen om onder deze condities te trainen, de regels moeten gehandhaafd worden voor de gezondheid van jezelf en ook voor de mensen in je omgeving”, zegt Thomas Ledegang, trainer van JO11-3.

Dat de trainingen anders verlopen merken de kinderen natuurlijk ook, maar ondanks alle beperkingen is het plezier in het spel nog steeds aanwezig. En dat is juist waar ONB naar streeft: plezier hebben in voetballen. Afgelopen week is er ook een toernooitje gehouden tussen verschillende mix-teams. Aan de reacties van de kinderen was duidelijk zien dat zij in deze tijd met veel plezier naar de Drachtster voetbalclub gaan.