Avalon: ‘even wennen’

BURGUM ‘Waar het vak van een lingeriestyliste normaal gesproken persoonlijk en dichtbij de klant is, zijn we nu door de situatie genoodzaakt om letterlijk afstand te houden.’

Jitske Annema van Avalon Lingerie zat enige tijd geleden even met de handen in het haar, maar er is een oplossing gevonden om met aandacht voor de coronamaatregelen de klant van dienst te blijven. „Het was even wennen, maar we hebben we daar onze weg in gevonden. Want hoe meet je een bh of een bikini aan op anderhalve meter?”

„Zie het als een soort ambacht, een lingeriestylist met een timmermansoog. Met onze jarenlange ervaring zien we in een seconde of iemand de juiste pasvorm draagt. Ook op anderhalve meter blijft dat lingerieoog scherp haar werk doen. Af en toe moet er nog net iets aan de bh gecorrigeerd worden, dan leggen wij uit wat er moet gebeuren en zo kan de klant dit op aanwijzing van ons uitvoeren. We komen er samen uit en zo ontstaan er zelfs grappige situaties. Alles uiteraard op anderhalve meter afstand”, lacht Jitske.

Wanneer een klant liever geen bezoek brengt aan de winkel, is er ook een oplossing. „Het scherpe lingerieoog werkt ook via videobellen. De winkel is ook online te bekijken. In leuke video’s - de een wat professioneler dan de ander, haha- vertellen we in de stories op Facebook en Instagram iets over verschillende items in collectie. Zo delen we onze kennis en hopen we klanten te inspireren”, legt ze uit. „En elke zaterdagavond laten we de bloopers zien, want er moet ook nog iets te lachen zijn, niet?”