Voor welke doelen kun je een lening afsluiten?

Aangeboden door: Pricewise

Er zijn veel verschillende redenen voor het afsluiten van een lening. Je kunt onder meer een persoonlijke lening gebruiken voor allerlei uiteenlopende doelen. Dit geldt natuurlijk ook voor een doorlopend krediet. Je moet natuurlijk wel weten wanneer welke lening de beste keuze is in een specifieke situatie. Daarbij zal dit artikel helpen.

Het financieren van een auto

Een lening aanvragen kan onder meer omdat je een nieuwe auto wilt kopen, al is het natuurlijk ook mogelijk als je voor een tweedehands exemplaar gaat. Ook kun je ervoor kiezen om geld te lenen als je eigen auto een reparatie nodig heeft of je juist gewoon wat extra accessoires aan je vierwieler wil toevoegen. Geld lenen voor een auto is zo goed als altijd mogelijk, maar je moet dit natuurlijk wel weloverwogen regelen. Hierbij heb je natuurlijk twee mogelijkheden: persoonlijke lening en doorlopend krediet. Welke lening beter is voor jou hangt af van je persoonlijke situatie.

Het financieren van zonnepanelen

Daarnaast kun je ook een lening afsluiten voor het financieren van zonnepanelen. Veel mensen doen dit aangezien de aankoopkosten van de panelen relatief hoog zijn. Voordat je geld gaat lenen is het overigens hoe dan ook verstandig om je te laten informeren over de mogelijkheden. Regelmatig kun je namelijk een lening voor zonnepanelen fiscaal aftrekken, wat je dus geld zal besparen. Net als bij het financieren van een auto kun je bij een lening voor het kopen van zonnepanelen ook kiezen voor een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Daarnaast is de leenvorm lening met leenvoordeel voor huiseigenaren ook mogelijk als je de eigenaar bent van een koopwoning.

Het financieren van een vakantie

Alhoewel een vakantie naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Spanje er op het moment niet inzit, kun je alsnog een lening afsluiten om een vakantie later in het jaar of in 2021 te bekostigen. Waarschijnlijk zul je dan wel toe zijn aan een welverdiende vakantie, maar mogelijk heb je het geld daar niet voor. Dan kun je dus geld lenen om alsnog je droomreis te maken. Ook hierbij kun je weer gebruik maken van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.