Annette uit Tijnje: zorg over Nepal

TIJNJE In Nepal heeft het coronavirus ook toegeslagen, en is er een volledige lockdown. Als gevolg hiervan dreigt onder de arme bewoners een hongersnood te ontstaan, die veel erger is dan het virus op zich.

De lockdown duurt in elk geval nog tot 3 juni. Veel mensen zijn nu hun werk kwijt, ze kunnen geen eten kopen en de huur niet meer betalen. Sinds het begin van de lockdown in Nepal (eind maart) is de Stichting Nepal Sambandha gestart met het samenstellen en uitdelen van voedselpakketten voor de allerarmsten onder de getroffen bevolking.

De voedselpakketten die op dit moment worden verstrekt, zijn voldoende voor een gezin, voor één week. Ze bevatten 10 kilo rijst, 1 kilo linzen, 1 liter olie, noodles, zout, en zeep. Zo’n pakket kost 10 euro. Annette Reiling uit Tijnje is vrijwillig coördinator van de Stichting Nepal Sambandha. Zij staat in nauw contact met betrouwbare contactpersonen in Nepal, o.a. Dhiraj Thapa. Deze contactpersonen selecteren in overleg met andere organisaties de arme families die dringend hulp nodig hebben.

Om nog vele pakketten uit te kunnen delen, zijn sponsoren onmisbaar. Een voedselpakket doneren kan door een bijdrage over te maken naar de stichting. Voor alle info: www.stichtingnepalsambandha.nl