Filmzaal De Lawei weer open

DRACHTEN Op 13 maart moest De Lawei de deuren sluiten, maar vanaf 2 juni mogen de deuren van de Rutger Hauer filmzaal weer open.

Met maar liefst drie vertoningen op dinsdag tot en met zaterdag en twee vertoningen op zondag kan er op een veilige manier met minder bezoekers toch een compleet filmprogramma neergezet worden.

De filmzaal opent voor maximaal 30 bezoekers per vertoning. De filmtitels worden meerdere malen gedraaid. Onder andere De Beentjes van Sint-Hildegard, Marianne & Leonard: Words of Love en Little Women vinden hun weg terug naar de filmzaal. Daarnaast is de leuke kinderfilm Onward te zien op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Horeca

Het filmbezoek wordt compleet gemaakt door een beperkte heropening van de horeca. Er is de mogelijkheid te genieten van een lunch, diner of drankje tijdens het bezoek. Reserveren voor de lunch of het diner is verplicht.

Uiteraard houdt De Lawei zich bij de heropening van de filmzaal aan de gestelde voorwaarden vanuit het RIVM. De Lawei doet er alles aan om een veilige en prettige filmervaring te realiseren. Voorafgaand wordt er bij de deur een controlegesprek gevoerd. Er geldt een tijdsslot per film (max. 15 min. van te voren aanwezig, te laat = geen toegang).

Meer informatie en het gehele filmprogramma is te vinden op www.lawei.nl. Wie filmkaartjes geboekt heeft voor een film die zou draaien tussen 13 maart en 1 juni maar nog niks heeft gehoord, moet nog even geduld hebben. Er wordt per film gekeken naar een gepaste oplossing of verplaatsing.