Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met speciale Home Edition

DRACHTEN Even leek het coronavirus roet in het eten te gooien, maar een jaar zonder de Avond4daagse is ondenkbaar.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes bieden deelnemers de mogelijkheid om toch de Avond4daagse te lopen via een speciaal ontwikkelde app. De Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020.

Met deze bijzondere editie van de oer-Hollandse traditie lopen deelnemers vier verschillende routes vanaf een eigen gekozen startpunt, bijvoorbeeld vanaf huis. Na aanmelding krijgt de deelnemer toegang tot een speciale app en vier verschillende wandelroutes. Hierbij kan worden gekozen uit een 2,5 – 5 – 10 km route. De eRoutes app houdt de wandeling bij en geeft een seintje als de vier dagen zijn volbracht. Na afloop ontvangen de deelnemers de officiële Avond4daagse medaille.

Essentieel

Sportbedrijf Drachten, organisator van de Avond4daagse in Smallingerland, haakt enthousiast aan bij deze speciale editie. “We vinden het essentieel om inwoners van Smallingerland in beweging te krijgen. Juist in deze tijd is beweging belangrijker dan ooit”, aldus Kim Assen van Sportbedrijf Drachten. “Hiermee hopen we het jaarlijkse Avond4daagse feestje toch een beetje in stand te kunnen houden, helemaal omdat we dit jaar European City of Sport zijn”, vervolgt Assen.

De inschrijving voor de Avond4daagse Smallingerland – Home Edition start in de week van 25 mei via www.sportbedrijf-drachten.nl/avond4daagse. Deelname kost 5 euro. De app werkt tussen 1 juni en 31 augustus. Aangezien het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht zijn. In die periode kiezen deelnemers zelf wanneer ze gaan lopen.