Diep en diep respect

URETERP INGEZONDEN Er moet mij iets van het hart. Maar in de eerste plaats wil ik zeggen dat ik diep en diep respect heb voor de verpleegkundigen die de afgelopen maanden de corona patienten verzorgd hebben, soms met gevaar voor eigen leven. En ik sta ook volledig achter alle pogingen die gedaan zijn om hen te bedanken.

Maar nu zou ik toch ook graag een lans willen breken voor de verpleegkundigen die zich bezighouden met de ‘normale’ ziektegevallen in een ziekenhuis. Dit is mijn verhaal: De afgelopen week moest ik naar het ziekenhuis hier in Drachten voor een kleine operatieve ingreep, waarbij ik 1 nacht mocht blijven logeren. Ik schrijf heel bewust : mocht, want wat heb ik in die hele korte tijd een grenzeloze bewondering gekregen voor het verplegend personeel. Die lopen zich driemaal een slag in de rondte door twee oorzaken: Te weinig personeel door al de bezuinigingen van dit kabinet en met zieke kinderen thuis mogen die ouders niet werken.

Toch overal blijde en opgewekte gezichten die alles voor hun patienten over hebben en die constant voor je klaarstaan. Die er ook niets aan kunnen doen dat er soms patiënten een poosje moeten wachten, omdat ze met anderen bezig zijn. Dit geldt voor alle geledingen die ik in het kader van mijn operatie mocht bezoeken. Niets was hen te veel. Ik had ze zo graag op mijn eigen manier willen bedanken voor hun tomeloze inzet, maar vanwege die crisis kon en mocht dat niet.

Daarom hoop ik dat deze brief door veel verpleegkundigen in Nij Smellinge gelezen kan worden. Dat hebben ze verdiend. En weet je waar ik nu het bangst voor ben? Dat deze mensen straks als eerste weer gekort of wegbezuinigd gaan worden. Deze mensen hebben niets aan respect van onze premier, maar dienen straks ruimschoots te worden gesalariseerd door deze zelfde regering.

Geert Zigterman (gzigterman@hotmail.com)