Deuren Kunstlokaal №8 van ‘t slot

JUBBEGA Wethouder cultuur en publieke gezondheid van gemeente Heerenveen, Hans Broekhuizen, is 6 juni tussen 11 en 12 uur de eerste bezoeker van de wegens lockdown uitgestelde duo-tentoonstelling Flos Pol-Hein van Delft.

Het kabinet heeft besloten de maatregelen te versoepelen. Kunst- en cultuurhonger is na zo lang onthouding weer te stillen bij Kunstlokaal №8. Een veilig bezoek aan de tentoonstelling staat voorop. Gelukkig is Kunstlokaal №8 een kunstkabinet met veel bewegingsruimte om de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers te waarborgen. Achter de schermen is hard gewerkt aan een veiligheids- en hygiëneprotocol.

Nu Kunstlokaal №8 op 6 juni voorzichtig - streng hygiënisch - open gaat is een zogenaamd tijdslot op de tentoonstelling aangebracht. Een artificieel intelligent stukje gereedschap op de website (www.kunstlokaalno8.nl) biedt kunstliefhebbers de zekerheid van een veilig bezoek. Met een aantal klikken in de vertrouwde omgeving van de site wordt een bezoekafspraak vastgelegd en bevestigd. De verruimde openingstijden - 6 tot en met 28 juni, woensdag tot en met zondag, van 12.00 tot18.00 uur - biedt iedereen royaal de ruimte.

Picknick

Als kroon op de feestelijkheid mag bezoek - met respect voor 1,5 meter - in de beeldentuin nagenieten met uw zelf meegebrachte picknick op één van de vijf terrasjes. Ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van het tijdslot en de opening van de tentoonstelling verschijnt van Carrie Meijer een A4-magazine met exclusieve Tijdslotfoto’s (lockdown twenty twenty).

Wethouder Broekhuizen zal op 6 juni de het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Flos Pol en Hein van Delft zijn twee kunstenaars die in hun werk uitdrukking geven aan de kostbare en de nu zo kwetsbare natuur en het landschap. Zeobserveren en onderzoeken ieder op hun eigen bescheiden wijze een van de grote kwesties van onze tijd: klimaatverandering. Flos richt zich op groeistructuren. Hein op de aarde.

Meer informatie op www.kunstlokaalno8.nl