‘Mensen wat energie geven!’

KORTEZWAAG Sporten is gezond. Zeker in een tijd als nu, waarin het parool maar al te vaak was ‘binnen blijven’. Uiteraard staat veiligheid rond het bewegen voorop.

Bij Sport- en ontspanningscentrum centrum Kortezwaag heerst al enige tijd een sportieve drukte, maar op veilige afstand. Wietske Beenen is in het dagelijks leven floormanager/sportinstructrice. „Maar in de deze tijd ben je gewoon alles, je moet toch wat”. Het team zet zich volledig in om door te kunnen gaan. „We zijn volledig aan de slag gegaan om onze klanten te behouden, met workouts, filmpjes, we zijn met de Landrover op pad gegaan. Als je klanten voorziet van mogelijkheden, dan houden ze de binding.”

Maandag bijvoorbeeld was er jumping, cycling, oldskool, vrije fitness en een hardloopgroep. „Na de persconferentie op 11 mei hebben we schema;s opgesteld en het personeelsrooster compleet gemaakt om in ieder geval weer los te kunnen. De animo is groot, de groepslessen zitten helemaal vol. We hebben een eigen app, dat gaat met opgave. Je kunt kijken wat er te doen is en waar je aan mee kunt doen. Vol is vol. En als iets vol is, gaan we weer uitbreiden”, laat Wietske weten.

Ontmoeten

„Je merkt dat er heel veel behoefte is om te sporten. We zijn een sport- en ontspanningscentrum, ook ontmoeten is heel belangrijk,. Dat kan prima op anderhalve meter afstand. Kleedkamer en douches worden niet gebruikt, en een avondje uit kan nu even niet. Maar voor de time being is dat prima.”

In hoeverre het beleid van de overheid wordt bijgesteld, was bij het ter perse gaan van deze krant niet bekend. „Maar 1 september is te ver weg. Er is geen sportschool die daar niet tegen in opstand komt. Wat wel kan, daar gaan we de focus op leggen. We gaan in oplossingen denken. Het is niet gemakkelijk, maar dat geldt voor elke ondernemer. Daar moet je een weg in vinden. Je kunt ook niet bij anderen in de portemonnee kijken. We hebben er alles aan gedaan om mensen in beweging te houden. Want je moet mensen ook wat energie geven. Meer info: www.kortezwaag.nl