Feenstra Elektra viert 50-jarig bestaan

DRACHTEN Op 1 juni 2020 bestaat installatiebureau Feenstra Elektra in Drachten vijftig jaar. De huidige eigenaar is Fred Feenstra, de zoon van de oprichter.

Degene die het bedrijf opstartte was Gerrit Feenstra. Een stukje Drachtster geschiedenis: een elektrabedrijf dat van 1970 tot en met nu meegroeide met Drachten; qua grootte, maar ook wat betreft de techniek. Op 1 juni dus bestaat Feenstra Elektra 50 jaar.

Het installatiebedrijf is inmiddels een begrip in de omgeving en doet zelfs internationale klussen. De verschillende specialisaties maken dat het bedrijf ook buiten Friesland furore maakt. In 1970 begon Gerrit Feenstra zijn eigen bedrijf in ‘huis- tuin- en keukenelektra’ aan huis aan het Vliet in Drachten. Kort daarop verhuisde het gezin, en daarmee ook het bedrijf, naar de Oudeweg in Drachten. Vanwege de groei van het bedrijf, werd in 1980 een bedrijfspand aan de Giek aangekocht. Met deze stap naar bedrijventerrein De Haven ging het bedrijf mee in de koers van Drachten.

Kleinzoon

Inmiddels is de leiding overgegaan van vader Gerrit op zoon Fred Feenstra. De naamgenoot en kleinzoon van de oprichter is inmiddels ook een drijvende kracht in het bedrijf en zal op de langere termijn de leiding overnemen van zijn vader. Ook is het bedrijf in die halve eeuw gegroeid van een bedrijf dat de standaard elektra aanlegt naar een erkend installatiebureau dat naast de reguliere elektra, verschillende specialisaties heeft: toegangscontrolesystemen, intercom videosystemen, automatische deurbediening, domotica, brandmeldinginstallaties en noodverlichting.

Op 1 juni wordt het jubileum gevierd met het personeel dat al die jaren dit bedrijf gemaakt heeft tot wat het nu is met het huidige personeel, waarvan velen al jaren werkzaam zijn bij Feenstra Elektra. “Deze dag is ook een eerbetoon aan mijn vader, de oprichter van het bedrijf, die anderhalf jaar geleden overleden is. Heel verdrietig dat hij dit moment niet mee kan maken”, aldus Fred Feenstra.