Kunststof kozijnen laten plaatsen: 4 tips

Aangeboden door: Jansma Burdaard

Kunststof kozijnen zijn een goede investering! Niet alleen vanwege het duurzame en onderhoudsarme karakter, de lange levensduur en de vele beschikbare kleuren maar vooral vanwege de hoge isolatiewaarde. Kunststof kozijnen isoleren namelijk zeer goed, zeker in combinatie met HR++ dubbel glas. Dat is fijn voor je portemonnee én voor het milieu!

Omdat kunststof kozijnen wel even om een investering vragen, is het verstandig om je allereerst goed te verdiepen in de mogelijkheden. We geven je graag een aantal tips waar je op kunt letten als je erover nadenkt om kunststof kozijnen te laten plaatsen in Drachten.

Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie

Als je subsidie kunt krijgen voor je investering, is dat natuurlijk mooi meegenomen! Ook in 2020 kun je nog in aanmerking komen voor subsidie van kunststof kozijnen. Als je woningeigenaar bent en ten minste twee energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je maximaal €10.000 per woning terugkrijgen. Dat is de moeite waard! Deze subsidie is bekend onder de SEEH regeling. Andere isolatiemaatregelen zouden bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie kunnen zijn.

Vergelijk het aantal kamers in de kunststof kozijnen

Een kunststof kozijn is hol van binnen en bestaat uit meerdere zogenaamde ‘kamers’ gevuld met lucht. Hoe meer kamers het kozijn heeft, hoe beter het isoleert en hoe eerder je investering terugverdiend is. Vergelijk daarom het aantal kamers van verschillende aanbieders en leg dat naast de prijzen voor deze kunststof kozijnen.

Denk na over het type raam

Buiten het feit dat je moet kiezen voor een bepaald type glas, zoals dubbel glas of het nog beter isolerende hoogrendementsglas (HR-glas), moet je ook nadenken over het type raam. Vind je bijvoorbeeld een draai-/kiepraam fijn of een valraam? Een draai-/kiepraam kan zowel draaien (verticaal om zijn as) als kiepen (horizontaal om zijn as). En wil je dit voor alle ramen hetzelfde?

Bekijk voorbeelden in het echt

Wanneer je informatie hebt ingewonnen bij een specialist bij jou in de buurt, zoals Jansma uit Burdaard, is het altijd een slim idee om eens rond te rijden en een aantal voorbeelden van deze specialist in het echt te bekijken. Je krijgt dan een beter beeld van de mogelijkheden en van hoe het er bij jouw huis uit zou kunnen zien. Uiteraard geeft een showroom vaak ook al een goede eerste indruk.

Met bovenstaande tips kun je al iets gerichter een keuze maken voor het wel of niet nemen van kunststof kozijnen en waar je dan op moet letten bij de aankoop ervan. Wie weet zit jij er komende winter al heerlijk warm en behaaglijk bij!