Boogschieten voor en door veteranen

DRACHTEN Boogschietvereniging Archery Solutions is in januari officieel gestart als boogvereniging. Rudolf Biemans is veteraan en heeft het handboogschieten enige jaren geleden als hobby opgepakt. „Ik merkte al snel dat dit mij rust gaf. Ik verlegde mijn (hyper) focus naar een gezonde focus. Bij elk schot is opperste concentratie vereist.”

De vereniging heeft in eerste instantie als doel het handboogschieten te promoten. „De handboogvereniging van ArcherySolutions is een bijzondere vereniging met een maatschappelijk belang. De vereniging is opgericht door veteranen voor veteranen. Dat wil zeggen dat wij veteranen een clubgevoel willen bieden”, aldus Biemans, die met Henk Erkelens en Jade Erkelens het bestuur vormt.

„De handboogsport is een sport die concentratie en discipline vereist. Voor vele veteranen geeft dit een gevoel van rust, doordat ze op het moment dat ze met boogschieten bezig zijn even niet aan andere dingen kunnen denken en de hyperfocus op alles wat rondom gebeurd moeten laten gaan. Dit heeft een therapeutische werking. Daarbij zorgt de vereniging er voor dat de veteranen die zich anders in huis zouden verstoppen zich onder de mensen begeven.”

De veiligheid op de baan is essentieel en een verantwoordelijkheid van iedereen. „Samen zorgen we voor een ontspannen sfeer en plezier in de handboogsport zonder ongelukken”, is het credo.