Schrijver op je scherm bij De Bolder

DRACHTEN Op OBS De Bolder is (voor)lezen erg belangrijk. Lezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

De werkgroep lezen besteedt daarom jaarlijks aandacht aan verschillende activiteiten, zoals festiviteiten rondom de Kinderboekenweek, de inzet van leesouders, het opzetten en onderhouden van onze Zwerfboekenkast, kinderen lezen uit de boeken van onze schoolbibliotheek, er wordt voorlichting gegeven over allerlei (nieuwe) boeken door onze leesconsulent en regelmatig wordt een kinderboekenschrijver uitgenodigd om te vertellen over zijn of haar boeken.

Vanwege de coronacrisis was dat deze week niet mogelijk. De kinderen uit groep 7 van OBS De Bolder werden, toen ze ingelogd hadden, deze keer niet alleen begroet door hun meester Bennie, maar ook door kinderboekenschrijver Thijs Goverde.

Oplossing

Thijs vertelde over zijn werk, waarom hij schrijver is geworden en dat hij momenteel thuis zit door de coronamaatregelen. Hij komt, met zijn kinderen in huis, momenteel niet echt aan chrijven toe. Ook kan hij geen scholen bezoeken, dus daarom is deze oplossing bedacht: ‘schrijver op je scherm’. De kinderen mochten allerlei vragen stellen. Zo zijn ze aan de weet gekomen dat Thijs ‘Donderkat’ het leukst vond om te schrijven.

Tot slot een gouden tip van Thijs: ‘Door te lezen weet je meer, kun je meer vertellen, word je beter op school en leer je je beter in te leven in anderen.’