Hielke Meijer start uitvaartonderneming

DRACHTEN Sinds 2015 is Hielke Meijer werkzaam in de uitvaartsector. Het opstarten van zijn eigen ondermening speelde al tijden door zijn hoofd. Vanuit Drachten is hij vanaf april dit jaar actief als zelfstandig uitvaartverzorger. Hierbij presenteert hij zijn nieuwe bedrijf.

“Mijn kijk op het verzorgen van een uitvaart is misschien iets anders dan die van de gemiddelde uitvaartondernemer. Het is mijn taak om mensen in rouw te ontzorgen. En dat doe ik op een toegankelijke manier, met korte lijntjes.” Hielke beschrijft zijn benadering als ‘open en praktisch’. “Als nabestaanden mij tijdens het vormgeven van een afscheid vragen wat ‘gebruikelijk’ is, kaats ik het liefst de bal terug. Het is hún afscheid op hún manier. Ik wil de regie zoveel als mogelijk is bij de nabestaanden houden. Vervolgens is het mijn taak om, in overleg, aan bepaalde zaken meer structuur te geven.”

Opvallend is dat Meijer uitvaartzorg als kleine zelfstandige zelf de beschikking heeft over een rouwauto. “Om efficiënt te kunnen werken wil ik veel zaken in eigen beheer houden. En daar hoort rouwvervoer ook bij. Daarnaast kan ik zelf rouwdrukwerk verzorgen en beschik ik over goederen die nodig zijn voor thuisopbaring. Verder heb ik een kleine voorraad uitvaartkisten. Ik wil niet afhankelijk zijn van de planning van derden’’.

Nu we te maken hebben met de coronacrisis, komt één plan van Hielke te vervallen: “Ik merk dat er veel vragen zijn rond uitvaartzorg. Ik heb als doel om mensen er toe aan te zetten contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend adviesgesprek aan huis. Puur ter kennismaking en ter verduidelijking. Dat persoonlijke contact zal helaas nog even op zich moeten laten wachten”. Mensen die vragen hebben kunnen hem uiteraard bellen. Meijer uitvaartzorg is te bereiken via telefoonnummer 0512-84 97 42 en via www.meijeruitvaartzorg.nl.