Ouderen blijven in beweging tegen corona

DRACHTEN De bewoners van Rispinge hadden donderdag een sportieve middag, anders dan anders dit keer. Een klein halfuurtje bewegen vanuit hun woonkamer, achter het raam, met de rollator, in de roelstoel of staand.

Waar normaal gesproken veel van de 85 bewoners in groepsverband sporten, is dit nu van de een op de andere dag niet meer mogelijk. Een op een nog wel. Omdat bewegen juist nu zo belangrijk is, kregen de bewoners donderdagmiddag extra aanbod aangereikt om in beweging te komen en hun weerstand op peil te houden. Ieder op zijn eigen niveau. Op gepaste afstand werden de ouderen geëntertaind worden met: opzwepende muziek, gym- en dansbewegingen en een warm hart.

Initiatiefnemers zijn Richard Hamstra van Hamstra PT die met zijn personal trainingsstudio in Drachten dagelijks mensen motiveert om te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven. Dit doet hij samen met Kyra van Leeningen die jarenlange ervaring heeft als dansinstructrice. Beiden weten zij als sportliefhebbers wat nodig is om mensen in bewegen te krijgen, maar vooral te houden. ,,In deze bijzondere, stille en voor velen ook een eenzame tijd, is het denken in oplossingen en mogelijkheden een must. De crisis even vergeten, werken aan je vitaliteit en genieten. Het was hartverwarmend om op deze manier een heel klein steentje bij te kunnen dragen. Dat is dat waar we het voor doen en wat ons voldoening geeft’’ vertellen Richard en Kyra.