Dylis Visser zet zich in voor Circus Renz

DRACHTEN Het zal niemand ontgaan zijn dat Circus Renz op dit moment in slecht weer verkeert vanwege de coronacrisis. Daarom zette Dylis Visser (36) uit Drachten vorige week een doneeractie via Facebook op poten. Met als insteek dat de circusdieren niet zonder eten komen te zitten.

Het opgehaalde bedrag komt ongeveer op 2000 euro uit. Woensdagavond overhandigde Dylis het geld contant. "Het was een bewuste zet om het geld contant te geven, zo kan het meteen besteed worden. Ook is het zo voor iedere donateur zichtbaar waar de opbrengst naar toe gaat. Het vertrouwen van alle donateurs vind ik heel belangrijk",’ aldus Dylis. Circus Renz laat weten heel erg blij te zijn met deze financiële steun en inzet.

Ook heeft Dylis contact gezocht met een boer die nog een kuil met voer kon missen, ondanks dat het voer schaars is door onder meer de droogte van vorig jaar. "Bij zo’n circus moet je minimaal rekenen op een verbruik van een baal per dag, dat kan dus snel gaan. Zelf ben ik melker en heb ik twee paarden, ik weet dus hoe belangrijk het is dat alle dieren genoeg en op tijd eten krijgen. Het lijkt mij een vreselijk gevoel als je je dieren geen eten meer kunt geven of dat het voer op begint te raken’’ voegt ze nog toe.