Waaraan kun je de goedkoopste energieleverancier van Nederland herkennen?

Aangeboden door: HoyHoy

Alle inwoners van Drachten zullen wel een energiecontract hebben. Dit is anno 2020 namelijk zo goed als noodzakelijk, want zonder energie kunnen wij nog vrij weinig.

Hierbij zullen veel mensen kiezen voor de goedkoopste energieleverancier van ons land. Dit klinkt natuurlijk hartstikke mooi, maar waarom is de goedkoopste energieleverancier nou eigenlijk de goedkoopste optie?

Aantal factoren

Je kunt een goedkope energieleverancier herkennen aan een paar factoren. Als een aanbieder goedkope energie aanbiedt dan zal dit onder meer komen doordat het tarief voor het leveren van de energie relatief laag is. Dit kun je zien als de prijs per kWh stroom en gas m3 zonder overheidsheffingen. Hoe lager dit zogenoemde leveringstarief is, hoe voordeliger jij energie zult krijgen. Daarnaast zal een aanbieder van energie die gezien wordt als goedkoop ook een lage prijs voor het vastrecht aanhouden. Het vastrecht is een soort abonnementsgeld. Dit moet je maandelijks betalen. Ook de welkomstaanbiedingen kunnen van belang zijn bij het bepalen of een energieleverancier goedkoop is of niet.

De goedkoopste energieleverancier

Maar, wie is dan voor jou de goedkoopste energieleverancier? Dat valt eigenlijk niet te zeggen. Dit hangt namelijk ook weer van een paar factoren af. Gelukkig valt dit eenvoudig op te lossen door alle mogelijkheden te gaan vergelijken. Hiervoor zijn tegenwoordig verscheidene sites op de markt gebracht. Als je gebruik wilt gaan maken van zo’n platform dan is het van belang dat de vergelijker volledig onafhankelijk is. Op deze manier zullen de resultaten van het vergelijken betrouwbaar zijn.

Overstappen

Na het vergelijken ben je mogelijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om over te stappen. Je kunt dan de transfer maken naar een andere leverancier, maar het zou ook kunnen dat je bij je huidige leverancier blijft maar een ander contract neemt. Normaalgesproken wordt aangeraden om het overstappen van leverancier 6 tot 8 weken voor de einddatum van je huidige energiecontract te doen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je op het moment een contract voor onbepaalde tijd hebt. Dan kun je direct overstappen naar een andere energieleverancier, dit is dus nog eenvoudiger.