Voor De Minima schiet te hulp

DRACHTEN Veel mensen die lid zijn van de Facebook groep ‘Voor De Minima Nederland’ vragen zich in deze tijden af of ze nu wel bij de voedselbank terecht kunnen. Om die reden heeft Sandra Elzinga ‘Coronahulp Drachten’ opgezet.

Het initiatief is opgezet voor met name kwetsbare mensen die in deze periode beter thuis kunnen blijven. ‘Voor De Minima Drachten’ is opgezet voor mensen in Drachten en omstreken die op of onder het minimum inkomen van Nederland zitten.

Op 17 maart is de Facebook-groep ‘Coronahulp Drachten e.o’ opgericht door ‘Voor De Minima Nederland’ (VDM). In september 2017 is ‘Voor De Minima Nederland’ gestart door Sandra Elzinga (37). Sandra zelf heeft drie kinderen, woont in Ureterp en leeft al vijftien jaar onder het bestaansminimum. Ze merkte op dat er nog geen coronahulp groep bestond in Drachten.

Gehamster

,,Veel mensen onder het minima vrezen ervoor dat straks alle goedkopere producten op zullen zijn door al dat gehamster van de afgelopen weken’’ verteld Sandra. ‘Voor De Minima Nederland’ heeft ook nog andere sub-groepen voor kleding, levensmiddelen en met Sinterklaas- en Kerstpakketten acties voor de feestdagen. Ze vindt het belangrijk dat ze iets kan bijdragen aan deze wereld en haar medemens waar nodig kan helpen.

,,Op dit moment zitten we nog in de beginfase omdat het virus zich nog niet volledig heeft verspreid. De vrijwilligers staan te popelen om te helpen, al merken we op dit moment dat er relatief nog weinig vraag is. Mensen voelen zich over het algemeen altijd een beetje bezwaard. Er wordt op dit moment meer gegeven dan dat er gevraagd wordt, toch verwachten wij straks wel een kantelpunt’’ aldus Sandra.

Hulp bieden door middel van boodschappen, medicijnen ophalen of wil je hulp geven op een andere manier?, kan altijd. Voor meer informatie over Voor De Minima Friesland: www.voordeminima.nl/Provincies/Friesland/