‘Blij dat er duidelijkheid is’

GORREDIJK Gretha Zwolle, eigenares van kapsalon Artistique, heeft haar salon gesloten. Overigens al voor de maandag aangekondigde maatregel van rijkswege.

Voor Gretha, die de zaak in 2011 heeft overgenomen, was het helder. „Het zijn heel vreemde tijden. Vorige week zijn we open geweest, al waren er natuurljk ook al collega’s die dicht gingen. Wij hebben toen overlegd, wat te doen.” Het team bestaat uit drie dames, Gretha, Esmeralda en Wimke, als vast personeel.

„We kunnen natuurlijk niet de 1,5 meter afstand waarborgen, dus het ging ons steeds meer tegenstaan. Afgelopen weekend hebben we besloten voor twee weken niet open te gaan. Toen kwam het regeringsbesluit. Voor mij een opluchting, dat kogel door de kerk was. We hebben van het RIVM te horen gekregen, dat de zaak t/m 6 april gesloten moet zijn. Er komt gelukkig wel tegemoetkoming, dat is mooi, dat scheelt alweer”, aldus de kapster.

„Het was een heel wijs besluit, ook omdat je de veiligheid niet kunt waarborgen. Je kunt nu met zijn allen iets doen, om verspreiding te beperken. Een verwachting voor hoe lang het gaat duren, heb ik niet. Ik durf daar geen uitspraak over te doen.”

De klant moet dus even zonder. „Ik denk dat iedereen zelf aan de slag gat, wie weet wat voor kapsels je gaat zien”, lacht ze. „Ach, je hebt het de laatste tijd nergens anders over, logisch, maar is wel heerlijk om zo nu en dan grappen te maken. Dat de crisis even naar de achtergrond gaat.”