LadiesRun Drachten verplaatst naar oktober

DRACHTEN De LadiesRun Drachten is de enige hardloopwedstrijd voor vrouwen in Friesland en stond gepland op zondag 19 april.

Door het coronavirus kunnen o.a. alle evenementen tot 6 april geen doorgang vinden. De organisatie heeft nu al gemeend om de beslissing te nemen de wedstrijd voor vrouwen te verschuiven naar zondag 25 oktober 2020.

De organisatie is in handen van SportsDrachten en Atletiek Verenging Impala. De LadiesRun wordt ook in het kader van het European City of Sport georganiseerd. Deelnemers en teams kunnen kiezen uit de 3 en 5 km. Voor de meisjes is er een 1.2 km afstand.

Start en finish van de LadiesRun is bij het carillon in het centrum van Drachten. De vrouwen lopen dan via de Zuid -en de Noordkade naar de Vogelzang en de Houtlaan naar de Noorderbuurt en het Moleneind Noord -en Zuidzijde. Het volledige parcours is te vinden op www.ladiesrudrachten.nl.

Pink Ribbon

Vrouwen lopen vrouwen en lopen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon maakt per 25 oktober 2016 onderdeel uit van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon is een eigen merk binnen de KWF-organisatie.

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor het terugbrengen en onder controle krijgen van alle vormen van kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker. Alle informatie over de LadiesRun is te vinden op www.ladiesrundrachten.nl

8 van Drachten

Voor de 8 van drachten op zondag 14 juni 2020 is nu alvast een reservedatum vastgesteld. Mocht ook dit evenement moet worden verplaats, dan zal de 8 van drachten op zondag 13 september 2020 worden georganiseerd. Begin mei zal daarover en besluit vallen.

Alle informatie over de 8 van drachten is te vinden op www8vandrachten.nl.