Burgemeester Rijpstra schrijft brief aan kinderen

Beste kinderen van Smallingerland,

Deze week hebben jullie te horen gekregen dat jullie niet meer naar school mogen. Dat zal wel even schrikken zijn geweest. Je moet thuisblijven en daar je schoolwerk doen. Zo wordt papa of mama ineens jouw meester of juf. En als je de televisie aan doet, zie je dat bijna alles over het coronavirus gaat. Dat kun je best spannend vinden, dat begrijp ik. Maar het is belangrijk dat je weet wat je moet doen om zo minder mensen ziek te maken.

Ik wil jullie graag vertellen dat er veel dokters zijn die hard werken om een medicijn te vinden om iedereen weer beter te maken. In de tussentijd kunnen wij allemaal helpen om het leven wat normaler te maken. Heb jij er bijvoorbeeld al aan gedacht om kaartjes te maken voor mensen die niet meer naar buiten mogen komen zoals de oma's en opa's in verzorgingshuizen of de patiënten in het ziekenhuis? Wat nou als wij allemaal een kaartje maken en die versturen? Dan voelen die mensen zich niet meer zo alleen.

Je hoeft niet bang te zijn. Kijk vooral naar het nieuws op de televisie. Wij hebben gezien dat er berichtjes op social media geplaatst worden, die helemaal niet kloppen. Alleen wat gezegd wordt door de overheid, het RIVM of van papa of mama, dat klopt. Houd je daarom nog steeds aan die maatregelen. Was je handen geregeld, wrijf zo weinig mogelijk in jouw gezicht, hoest of nies in jouw elleboog en houd afstand. Dat is soms best moeilijk omdat je met je vriendjes en vriendinnetjes wilt spelen. Willen wij hier allemaal gezond uitkomen, dan moeten wij iets meer afstand van elkaar houden. Een whatsappje sturen kan natuurlijk altijd.

Maak jij alvast een kaartje of een tekening, dan doe ik dat ook!

Groeten van de burgemeester van Smallingerland,

Jan Rijpstra