Drie keer zilver tijdens Noord Nederlands turnkampioenschap

BEETSTERZWAAG Vijf turnsters van KFF Beetsterzwaag hadden zich weten te plaatsen via de diverse voorrondes en het friese kampioenschap voor deze wedstrijd.

De wedstrijd was in Emmeloord met allelei turners vanuit Friesland, Groningen en de Flevopolder. Bij de C8 waren Irsa Schotanus en Sofia Sluter bij de instappers. Ze turnden allebei een hele goede wedstrijd, vooral de brugoefening van Irsa was goed te noemen en Sofia had een nagenoeg wiebelloze balkoefening. Irsa werd achtste en Sofia zesde.

Bij de pupillen C8 deed Amy Hofma mee. Haar sprong werd zwaar beoordeeld maar verder was haar wedstrijd foutloos. Ze werd tweede. Bij de C7 had Laura Groen zich geplaatst bij de pupillen. Ook Laura had de beste wedstrijd ooit, Laura heeft goede opzwaaien bij de brug en kan heel netjes balkturnen. Ze werd toch wel verassend tweede vandaag.

Nynke van der Meulen turnde bij de pupillen C6. De koprol op de balk lukte vlekkeloos en ook vloer waar je toch wel lastig een poosje stil moet staan in de spagaathandstand, ging haar heel goed af vandaag . Ook zij kreeg de zilveren beker behorende bij haar niveau.