Zorgen nemen toe voor ONT na verlies

OPEINDE Uniek zal het niet zijn, ontluisterend was het wel. ONT had de aftrap, verspeelde de bal en na 18 seconden spelen was de stand 0-1. ONT hobbelde de hele wedstrijd achter die achterstand aan.

Het tempo was te gezapig om het de bezoekers lastig te maken. Pas in de laatste tien minuten van de partij kwam er echt druk op het doel van de tegenstander. Dat was toen ONT opportunisme in de strijd gooide. Door een rode kaart voor Dennis Bakker eindigde ONT de wedstrijd met tien man. De resultaten van ONT in de competitie na de winterstop zijn ronduit slecht. Inclusief de verliespartij zaterdag tegen Ropta Boys, vier keer verloren en één keer gewonnen. Daarmee blijft ONT onderin de ranglijst hangen.

ONT begon met twee JO19-1 spelers in de basis, Janco van der Veen en Thomas Landman, terwijl in de tweede helft ook JO19-1 speler Wytze Jongsma nog inviel. Het toch al piepjonge ONT werd daarmee nog jonger. ONT trapte af en de afspraak tussen Michel Weisser en Dennis Bakker (‘speel de bal maar direct op mij’), ging de mist in. Ropta Boys onderschepte de pass en uit de voorzet die volgde scoorde André Turkstra.

Traag

ONT liet in de eerste helft niet zien op jacht te zijn naar de gelijkmaker. Ropta Boys zakte in en liet het aan ONT over het spel te maken. Maar dat ging in een veel te traag tempo. Het middenveld van ONT deed ook niet erg zijn best deed om aanspeelbaar te zijn. Wat dan mede als oorzaak had dat Ropta Boys wel erg compact stond. ONT kreeg in de eerste helft één goede kans. Uit een voorzet van Bakker volleerde Van der Veen de bal naast. Verder was er nog een lobje van Michel Weisser dat op het dak van het doel eindigde en kopkansjes voor Weisser en Freerk Veenstra. Ropta Boys werd er niet onrustig van.

De tweede helft werd het een half uur lang éénrichtingsverkeer. Een vrije trap van Hielke Knippels werd een prooi voor Ropta Boys doelman Johannes de Groot en dat gold ook voor een schot van Knippels. De Ropta Boys doelman had moeite met een bal uit een vrije trap van Weisser. En een kwartier voor afloop was er een kopkansje voor Thomas Landman, die bal ging naast. Negen minuten voor tijd was er de rode kaart voor Bakker. De ONT’er was te laat met een tackle en die overtreding bestrafte scheidrechter Groefsema uit Groningen met rood.

Opportunisme

ONT zette daarna het voetbal overboord en wisselde dat in voor opportunisme. Dat had misschien ook wel wat eerder gekund want Ropta Boys wankelde. Het bleef bij 0-1 en omdat de concurrenten in de lagere regionen punten pakten nemen de zorgen voor ONT wel toe.

ONT trainer Jan Hulzinga baalde enorm van de valse start: “We hadden de wedstrijd niet slechter kunnen starten dan dat we hebben gedaan. Binnen een minuut een doelpunt tegen krijgen, en met name de manier waarop. Toch hebben we ons na dik 10 minuten redelijk herpakt. De eerste helft was ons ritme niet goed, maar we kwamen wel tot kansen. Behoorlijke kansen zelfs. Deze nederlaag voelt enorm zuur, zeker gezien het feit dat we hadden móeten scoren, maar ook Dennis Bakker verliezen met direct rood. Deze week zal echter snel weer in het teken staan van Haulerwijk uit, waar we absoluut willen laten zien dat we omhoog willen en kunnen.” Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen SV Haulerwijk.