Drachters verliezen in Amsterdam

DRACHTEN Heren1 van DraGor moest het zaterdag opnemen tegen De Dolfijn. De wedstrijd begon met balbezit voor de Amsterdammers en die wisten even later al de 1-0 op het scorebord te prikken.

Al gauw konden de DraGorianen de stand weer gelijk trekken. Bij 3-1 bracht Johan de Haan de stand op 3-2 en daarmee werd de eerste periode afgesloten. In de tweede periode werd aan beide kanten een keer gescoord.

De Amsterdammers liepen via een penalty en een treffer uit. DraGor kwam terug met nog een doelpunt maar De Dolfijn scoorde vervolgens nog twee keer: 8-4. In de derde periode ging het ging het nagenoeg gelijk op. DraGor had zelfs de betere kansen en kwam op 11-7.

In de alles beslissende periode wist DraGor de openingstreffer te maken, maar de gastheren konden de Friezen zonder al te veel moeite afhouden, eindstand 13- 10. Komend weekend spelen de heren thuis tegen ENC Arnhem om 20:00 uur in De Welle. Doelpunten: Mitchell van den Adel 3, Johan de Haan 3, Magchiel Groen 1, Jelmer Groen 1, Gerlof Huntelerslag 1, Ids Verhoef 1.