Rugbyers zetten verlies recht

DRACHTEN De rugbyers van RugbyClub Drachten moesten zondag aantreden tegen Emmen. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd verloren, dus de mannen van Drachten hadden wat recht te zetten.

De eerste helft ging de strijd mooi gelijk op. Drachten opende de score door een snel genomen penalty goed te benutten. Het was Remon Hovius die de eerste punten op het scorebord zette. Nog voor rust wist Emmen de stand gelijk te maken. In de rust werd duidelijk dat Drachten een tandje harder moest gaan werken.

Zodra de tweede helft was begonnen werd meteen duidelijk dat Drachten er geen gras over liet groeien. De zware voorwaartsen van Emmen kregen het conditioneel zwaar tegen de veel fittere Friezen. Remon Hovius wist met twee try's zijn hattrick compleet te maken. Ook Bouke Procee wist het ovaal over de tryline te drukken.

Het slotakkoord was voor Thies Jansma. Door attent op te letten wist hij de bal te bemachtigen in de line out, en over de tryline te drukken. Met zijn eerste try voor RugbyClub Drachten wist hij de eindstand te bepalen op 33-7.