Dames Penta winnen thriller; heren oppermachtig

DRACHTEN In een bloedstollend spannende strijd gaf de werklust en het teamspel van de dames-basketballers van Penta uiteindelijk de doorslag. Scylla 2 werd in eigen huis verslagen met 57-60.

De Drachtsters begonnen geconcentreerd en liepen onder aanvoering van Esther van der Sluis en Ilonka Debets snel uit naar 9-14. Het geroutineerde Scylla vocht echter terug naar 18-18 eind eerste kwart. Het tweede kwart van Penta was ijzersterk. Door prachtig combinatie spel en 2 driepunters van Manon Maychrzak en 1 van Ilonka Debets liep Penta uit naar 24-35. Maar weer gaf Scylla zich niet verloren en vocht zich terug tot 35-35.

Mede door het geblesseerd uitvallen van Manon Maychrzak raakte Penta volledig uit haar ritme en stootte Scylla zelfs door naar 51-42. In het beslissende vierde kwart rolden de dames hun spreekwoordelijke mouwen op, en vechtend voor iedere bal trok Penta met nog 2,5 minuut op de klok de stand gelijk naar 55-55. Met twee koelbloedig door Esther van der Sluis benutte vrije worpen en een cruciale onderschepping van Ilonka Debets in de laatste minuten werd de overwinning veiliggesteld.

Heren

De heren van Penta ondervonden in de jaarlijkse A7 derby in Ureterp weinig tegenstand van Fivepack. Zonder de kersverse vader Henk Bloemsma liepen de Drachtster basketballers de incomplete selectie van de Ureterpers volledig onder de voet. Een spetterende dunk van Jelte Hoogterp illustreerde de Drachtster overmacht. Michiel Bossink schoot Penta al in het derde kwart door de magische 100 punten grens. Met 7 man in de dubbele cijfers en met een quadruple dubbel voor Raymond Krakou zette Penta uiteindelijk en 38-126 monsterscore op het bord.

Topscoorders dames: Ilonka Debets 21, Manon Maychrzak 14, Esther van der Sluis 14 punten. Heren: Edo Slump 34, Raymond Krakou 18, Jelte Hoogterp 18, Martijn Wielinga 17 punten.