Hattrick Aafke de Hoek brengt Drachtster Boys VR1 zege

DRACHTEN Of de hattrick van Aafke de Hoek nu een loepzuivere was of niet… Het leverde in ieder geval drie doelpunten op en dat was het enige dat telde vrijdagavond tijdens de wedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen Drs. Vijfje VR1 uit Groningen.

Plaats 1 op de ranglijst kwam hierdoor niet in gevaar voor de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra en met nog 2 wedstrijden te gaan is het perspectief uitstekend voor de Drachtster vrouwen. De 1ste helft begon met veel druk van de studentes uit Groningen. Echter keer op keer wisten de meiden van Drachtster Boys er prima onder uit te voetballen met name onder leiding van keepster Anna Reitsma die haar team prima coachte.

Ook Drachtster Boys liet zich niet onbetuigd, maar het duurde tot de 10de minuut voordat de 1-0 viel. Jessie Prijs schoot op doel, keepster Wilissa Scholtens wist de bal te keren maar in de rebound scoorde Aafke de Hoek. Niet veel later was er wederom een voorzet van Jessie Prijs die werd ingeschoten door Aafke de Hoek; 2-0. Het mooiste doelpunt viel in de 20ste minuut, in de zoemer, een mooie pass van Lisanne Kempe vanuit achteren werd binnen gewerkt door Jessie Prijs; 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Veel druk

De 2de helft verliep als daarvoor . Veel druk van Drs. Vijfje en prima verdedigend werk van de Drachtsters die zich zeer regelmatig voor het Groninger doel lieten zien. Coach Symen Abe Hoekstra liet Lisanne Kempe als meevoetballende keepster invallen. Echter de meiden waren ongeduldig in de overtal situatie wat leidde tot een bal op de paal van Drs. Vijfje. Vlak daarna scoorde Arte Brueren wel met een mooie geplaatste lob in de bovenhoek; 3-1. Inval keepster Richelle Gordijn maakte in de 17de minuut een klein foutje wat onmiddellijk werd afgestraft door Vesna Veltrop die de 3-2 aantekende.

Ook Drs. Vijfje ging met de meevoetballende keepster spelen en dat leidde bij balverlies het 4de oelpunt in van Drachtster Boys/HR Piping VR1. Esther van Toledo gaf een pass breed op Aafke de Hoek en zij maakte de 4-2. Dit was tevens de eindstand. Vrijdag 13 maart speelt Drachtster Boys uit tegen de nummer 2 op de ranglijst; Reiger Boys/Woest VR1 uit Heerhugowaard.