RSO turnt sterk in IJlst

OUDEGA Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd van de competitie herenturnen in IJlst. Er werd geturnd op zes toestellen: brug, rek, vloer, sprong, voltige en ringen.

De jongens van RSO Gymnastiekvereniging hebben laten zien dat ze allemaal beter geworden zijn, al was de concurrentie voor de sommigen van hen nog wel een maatje te groot. Toch zijn er ook hele goede prestaties geleverd. Riemer Mulder turnde op alle toestellen heel stabiel en netjes en werd Fries kampioen. Duco de Boer turnde op alle toestellen een hele nette wedstrijd en werd derde van Friesland.

Ook Roel Wijmenga zette wederom zijn beste beentje voor, hij werd tweede van Friesland. Deze drie jongens mogen door naar de districtsfinale op 14 april te Lemmer. Tjobie de Groot en Jelke Mulder deden erg hun best bij de allerjongsten. Zij hadden moeite om zich aan het einde van de dag tot optimaal te concentreren en lieten op sommige toestellen elementen weg. Dat kostte ze helaas veel punten. Harmjan Wijmenga heeft een mooie vooruitgang laten zien.