Brons voor Sille Hut in Viking Race

DRACHTEN Sille Hut heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens de Viking Race. In de categorie van jongens 14-jarigen moest een mini vierkamp bestaand uit 2x 500 meter, 1x 1000 meter en een 1500 meter worden geschaatst.

De eerste afstand op vrijdag was meteen goed met een dik persoonlijk record van 38,85, dit was goed voor een 4de plek op deze afstand, net naast het podium. Hierna moesten de jongens de 1000 meter rijden. Op deze afstand reed Sille opnieuw een PR van 1.17,05 wat goed was voor de 2de plek op deze afstand en sloot hij de eerste dag af op de 3de plaats in het klassement. Zaterdag de 2 e dag van het toernooi begon opnieuw met een 500 meter. Met een stroeve start en een paar missertjes was het geen perfecte rit, dit was ook terug te zien in de tijd van 39.43.

Een stuk langzamer dan de rit op vrijdag en goed voor de 5de plaats en hierdoor zakte Sille een plekje in het klassement. Hierdoor moest Sille op de slot afstand nog vol aan de bak om het podium te halen. De laatste afstand was de 1500 meter, door een super rit in een tijd van 1.56,12 wat een verbetering van zijn PR betekende van bijna 4 seconden en een zilveren medaille op deze afstand werd de 3de plek in het algemeen klassement terug veroverd.

De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi dat sinds 1989 wordt georganiseerd door STC Rutten gaan zo’n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De deelnemers komen uit veel landen. Veel schaatsers die nu aan de internationale top staan hebben in het verleden ereplaatsen behaald tijdens de Viking Race.