Winst voor Quick’21/V&V

OUDEGA Na een onderbreking van twee weken voorjaarsvakantie, moest de selectie van Quick’21/V&V weer aantreden in de competitie.

Zaterdag stond de streekderby tegen De Wâlden op het programma. De vorige wedstrijd resulteerde in extremis in een gelijkspel, dus alle partijen verwachtten minstens zoveel spektakel in deze return. De Oudegaaster/Garyper supporters hadden daarom massaal hun weg gevonden naar de afgeladen Oentsjerker sporthal. Publiek en spelers kwamen echter bedrogen uit. Het was niet fraai, maar de spanning compenseerde veel.

Beide ploegen grossierden, vooral in de eerste helft, in fouten. Wat vooral opviel is dat er weinig doelpunten vielen. Halverwege de eerste helft stond het slechts 5-3. Bij rust liep De Wâlden uit naar 9-6. De ploeg van Nico Kraan kwam goed uit de kleedkamers en pakte brutaal een 9-10 voorsprong. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tot de 12-12. Op dat moment rechtte Quick’21/V&V de rug. Het werd 12-14 en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Na een spannende slotfase pronkte er een terechte 15-19 op het scorebord.

Met deze winstpartij is Quick zo goed als veilig in de 1e klasse. Komend weekend wacht de return tegen Juventa om 19:00 uur in Hurdegaryp.