Drachtster Boys: bekerfinale

DRACHTEN In een goed gevulde sporthal De Hullen in Roden zijn de meiden van Symen Hoekstra er in geslaagd om de bekerfinale te bereiken door middel van een 0-1 overwinning op KTP Nieuw-Roden.

In de aanloop naar deze wedstrijd werd in het Drachtster kamp al meerdere malen een waarschuwende vinger opgestoken naar de selectie. Het zou een andere wedstrijd worden dan de 1-7 overwinning in de reguliere competitie. Immers, KTP had nog één kans om hun seizoen enigszins kleur te geven en dat was de bekerfinale bereiken. Daarbij kwam ook de verwachtte rentree van Grytsje Jongsma die vanwege de geboorte van haar baby een lange tijd afwezig was. Kortom, alles moest op scherp staan en dat stond het ook. Bij beide partijen.

Vanaf de aftrap was de rolverdeling duidelijk. Drachtster Boys/HR Piping VR1 zette volop druk en KTP verdedigde goed gegroepeerd en probeerde er op snelheid uit te komen via de counter. Aan beide kanten vielen wat kansen te noteren maar geen doelpunten. Tot in de 4de minuut Anna Reitsma de lange bal hanteerde op Jessie Prijs. Zij kon net niet bij de bal. Grytsje Jongsma wel, echter die kopte de bal achter over tegen de paal. Jessie prijs was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken achter keepster Anique Hoogeveen: 0-1. Dit was tevens de ruststand en eindstand.

Weinig kansen

Het talrijke publiek werd in de 2de helft niet getrakteerd op een mooie pot zaalvoetbal maar zat, vanwege de spanning, wel op het puntje van de stoel. De beide teams gaven geen enkele krimp en maakten elkaar het spel onmogelijk zodat er aan beide kanten weinig kansen meer gecreëerd werden. Drachtster Boys/HR Piping speelt op 10 april om 18.30 uur (Goede Vrijdag) in het Topsportcentrum te Rotterdam de finale van de landelijke KNVB beker tegen TPP/Feyenoord Futsal VR1.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping VR1 is vrijdagavond 6 maart om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal tegen Drs. Vijfje VR1. Selectie KTP Nieuw Roden VR1: Anique Hoogeveen, Devi Venema, Esmee de Vries, Martine Kooiker, Myrthe van der Veen, Mariël Miedema, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Jildau Huitema, Grytsje Jongsma en Nikki Bosman. Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.