Us Nocht zoekt jonge acteurs

DRACHTEN Dinsdag 10 maart is in café Markzicht aan de Oudeweg in Drachten de kick-off van een nieuw theaterproject van toanielselskip Us Nocht uit Drachten.

Al jaren is het toneelgezelschap deelnemer aan het muziek- en theaterfestival Simmerdeis met een productie. Voor de productie van 2020 geeft het gezelschap een podium aan jonge acteurs (m/v) in de leeftijd van 12 – 16 jaar. Onder leiding van de ook nog jonge theatermaker Wytse Algra zal op basis van improvisatie met inbreng van de jongeren een voorstelling worden gemaakt op een unieke locatie van het festivalterrein. Leidraad is onder andere het thema 1000&1 nacht. Dit thema komt uit de hoge hoed van artistiek leider Ira Judkovskaja van professioneel theatergezelschap Tryater.

Tryater werkt graag samen met het jongeren in de provincie. In de persoon van theatermaakster Janneke de Haan uit Drachtster Compagnie gaat Wytse Algra samenwerken. De acteurs hoeven geen specifieke toneelervaring te hebben. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@usnocht.nl Voor meer informatie: 06-30493981

De repetities van de voorstelling zijn op zaterdagochtend (9.30-12.00) in het verenigingsgebouw van buurtvereniging De Singels aan de Hoge Bomen te Drachten. Het festival is van 25 tot en met 28 juni bij het Slingepar (meerdere optredens).